Kålsalat

Du skal bruge:

Til 4-6 personer

  • 1/8 del hvidkål fint snittet (kål efter sæson)
  • 1/8 del rødkål eller sort kål, fint snittet
  • 1 kålrabi, skræl og skær den i tynde stave
  • 1 porre, meget fint snittet
  • 1 stort æble i små tern
  • 2 store gulerødder i små tern
  • ½ bæger salatost (der kan også bruges blå skimmelost, feta eller frisk gedeost)
  • 1 håndfuld solsikkekerner eller pinjekerner, let ristede
  • 2 håndfulde rucolasalat eller frisk spinat. Hak bladene 3 gange over

Dressing:

  • ½ dl. olivenolie
  • ½ dl eddike ( evt æbleeddike eller hvid balsamico)
  • 1 spsk sukker
  • Salt og peber
  • 1 fed hvidløg meget finhakket
  • 1 chili ( styrke efter smag) uden kerner meget fint hakket
  • Mix alle ingredienserne sammen i en skål og bland det i salaten.  


Sådan gør du:

Vask alle grøntsagerne og hak og snit dem

Hæld alle grøntsagerne og salat/spinat i en stor skål

Hæld dressingen over.

Ælt den friske ost ind i grøntsagerne og drys de ristede kerne over salaten

Serve til en kødret eller rodfrugte frikadeller, evt rest kan bruges til dagen efter

Tilberedningstid: 25 min