Kartoffel-porresuppe med blomkål

Du skal bruge:

  • 1/4 blomkålshoved, gerne gul, grøn eller lilla
  • 800 gr. kartofler
  • 2 porrer
  • 4 fed hvidløg
  • 20 gr. smør
  • 1,2 liter kogende hønsebouillon eller vand
  • 1 dl. piskefløde
  • 50 gr. karse
  • 2 skiver rugbrød
  • 1 klat smør
  • salt, citronsaft og peber

 

Sådan gør du:

Skrub kartoflerne og skær dem i grove tern. Skær porrer og hvidløg groft ud.

Kom grøntsagerne i en gryde og sauter til de er bløde, men ikke har fået farve.

Hæld kogende bouillon/vand på og kog suppen igennem i 15 minutter.

Kom den op i et blenderglas og blend den helt glat sammen med fløden. Smag til med salt, citronsaft og peber.

Skær skorpen af rugbrødet og skær det i tern. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg brødet ved jævn varme i cirka 10 minutter. Rør i det af og til.

Tag rugbrødsternene af panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Server suppen i skåle og drys fintsnittet blomkål, rugbrødsterne og karse på toppen.