Grønkålspesto

Tid: 15 min. (til 4 personer)

Du skal bruge:

  • 50 g grønkål
  • 50 g mandler (eller pinjekerner/solsikkekerner, eller valnødder til julemad)
  • 1 dk koldt vand
  • 3 spsk olie
  • 4 spsk citronsaft
  • 25 g parmesan
  • 3 fed hvidløg
  • 1 knivspids karry
  • 1 1/2 tsk havsalt


Sådan gør du:

Fjerne ribberne fra grønkålen og hak den groft med en kniv. Hak hvidløgene og riv osten.

Kom alle ingredienserne i en blender, eller brug en stavblender. Kom olien ved lidt af gangen og blend til massen er ensartet.

Smag til med citronsaft og salt.

Brug den som dip til gnavegrønt, som dressing til kartoffelsalat, pitabrød, pastasalat eller som tilbehør til risretter.

Tip: Lav en dobbeltportion, da den er meget vanedannende og utrolig sund.