Bede-mix med gedeost & valnødder

Du skal bruge:

Til cirka 4 personer:

  • ½ kg. blandede beder
  • 1 gedeost-rulle, cirka 100-150 gr. (alternativt kan du bruge feta)
  • 30 gr. valnødder

 

Til vinaigretten:

  • 1 del sennep (grov, men almindelig stærk sennep er fint)
  • 1 del vineddike (hvidvinseddike eller balsamico)
  • 3-5 dele god olivenolie
  • Evt. lidt flydende honning eller sirup
  • 1/4 rødløg eller chalotteløg

 

Sådan gør du:

Rør sennep sammen med med eddike og evt. honning.
Tilsæt herefter olien i en tynd stråle, mens du rører rundt.
Efter lidt rørearbejde samler vinaigretten sig - den emulgerer.
Tilsæt det finthakkede løg i vinaigretten.
Vask bederne og skræl dem, skær dem i papirtynde skiver.Vend dem i en salatskål med vinaigretten, og lad dem trække i cirka 15 minutter.
Hak valnødderne groft, smulr osten over bederne og drys nødderne over.

Tip: Lav dobbelt af vinaigretten, sæt det i køleskabet og brug den igen - den kan holde sig i cirka 14 dage.